Lukijan: Normalno je da papa obiđe vernike u Srbiji

Izvor: Kurir, 08.Apr.2012, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukijan: Normalno je da papa obiđe vernike u Srbiji

"On ima i brigu i odgovornost za te ljude i ništa mi nije normalnije do da ih obiđe", kazao je budimski episkop o pitanju posete pape Srbiji

NOVI SAD - Budimski episkop Srpske pravoslavne crkve Lukijan izjavio je da rimski papa ima odgovornost za vernike u Srbiji i da samim tim "ništa nije normalnije nego da ih obiđe".

"Jako bi tužno bilo ako bi neko zabranio našem patrijarhu da ode u neki kutak sveta i poseti svoje vernike.

Istim tim očima gledam >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i kada bi neko rimskom papi zabranio da obiđe vernike u Srbiji", rekao je Lukijan za današnji novosadski "Dnevnik".

"On ima i brigu i odgovornost za te ljude i ništa mi nije normalnije do da ih obiđe", kazao je budimski episkop.

Dodao je da je "druga priča" kako bi ta poseta bila realizovana i da li bi papa dolazio i kao šef države Vatikan.

"Ali, kao što se naši pravoslavni raduju kada ugoste patrijarha koji se za njih moli Bogu, tako bi se i rimokatolici u Srbiji sigurno radovali kada bi ih posetio papa", kazao je Lukijan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.