Izvor: Glas javnosti, 12.Nov.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozničani uklanjali neprikladne grafite

LOZNICA - U Loznici je u toku preuređenje zidova pojedinih ustanova na kojima se nalaze grafiti sa uvredljivim sadržajem i porukama govora mržnje, a u toj akciji su učestvovali učenici Srednje tehničke škole iz tog grada.

Akcijom "Grafit - slika moga grada" predviđeno je da budu prekrečeni grafiti neprimerenog sadržaja koji se nalaze na zidovima zgrade Gradske uprave, Pošte i Srednje tehničke škole, rečeno je u lozničkoj Kancelariji za mlade.

Prema njihovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mladi volonteri iz odeljenja dekoratera zidnih površina te lozničke srednje škole, podeljeni su u grupe koje su istovremeno na sve tri zgrade obavljale molerske radove uz savete profesorke Ljiljane Polić. Oni su dodali da su iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za materijal, a takva akcija je tokom godine već jedanput organizovana i u okviru nje su uređivani zidovi lozničke Gimnazije "Vuk Karadžić" i zgrade Gradske uprave i Pošte, čije su fasade ponovo išarane.

Akcija "Grafit - slika moga grada" je pokrenuta krajem prethodne godine na inicijativu gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, a cilj je da se kroz saradnju lokalne samouprave i Kancelarije za mlade stvori prostor na kome omladina može kreativno da se izrazi, istakli su u Kancelariji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.