Lovački psi na meti lopova

Izvor: Glas javnosti, 23.Jan.2013, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovački psi na meti lopova

GORNJI MILANOVAC - U selima na Suvoboru na meti lopova našli su se lovački psi koje hvataju u toku lova, navode u Lovačkoj sekciji u Pranjanima.

Kako je izjavio predsednik Lovačke sekcije Boško Milovanović, lopovi su razradili sistem za hvatanje rasnih i obučenih pasa čija je cena oko 200 evra. Niko ne zna gde i kako lopovi prodaju pse uprkos činjenici da životinje imaju elektronski identifikacioni čip i evidentirani su u knjige pedigrea i veterinarsku evidenciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
"Lovački pas, kada je umoran i gladan, lako priđe nepoznatim osobama, a lopovi koriste i mamce, te ih lako kradu", navodi Milovanović.

Od početka ovogodišnje lovne sezone na području ove lovačke sekcije koja obuhvata deset sela, ukradeno je 20 pasa.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.