Izvor: B92, 08.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekarske intervencije zbog vrućine

Beograd -- Doktorka Hitne pomoći Nada Macura kaže da je u ponedeljak bio povećan broj intervencija na javnim mestima zbog vrućine.

Posle jučerašnjeg tropskog dana, danas će biti mnogo prijatnije vreme. Beograd je juče, sa izmerenih 37 stepeni, bio najtopliji grad u Srbiji, pa su ekipe Hitne pomoći intervenisale za oko trećinu puta više nego inače. Doktorka u beogradskoj Hitnoj pomoći Nada Macura za B92 kaže da je naročito povećan bio broj intervencija na javnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestima.

"Moram da naglasim da nismo još zabeležili toplotni udar i sunčanicu u pravom kliničkom i klasičnom smislu. To bi, otprilike, bilo slično onom prvom udaru toplote koji smo imali u ranijim danima", rekla je Nada Macura.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.