Izvor: RTS, 24.Sep.2020, 18:25

Lekari u Srbiji dobijaju svoj časopis

U godini kada Medicinski fakultet u Beogradu obeležava vek postojanja, lekari Srbije dobijaju časopis pod nazivom "Srpski medicinski časopis Lekarske komore". Izlaziće četiri puta godišnje na srpskom i engleskom jeziku.
Pokretanjem časopisa, članovima Lekarske komore Srbije pruža se mogućnost kontinuirane medicinske edukacije objavljivanjem do sada nepublikovanih stručnih i naučnih radova, preglednih članaka, saopštenja, uvodnika, pisma urednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meta-analiza, prikaza bolesnika, predstavljanja knjiga, i novih – aktuelnih tema.

Prodekan Medicinskog fakulteta Ivan Paunović ističe da je za Srbiju kao malu zemlju to značajno zato što mora da ulaže u nauku i obrazovanje.
"Siguran sam da će ovaj časopis da doprinese razvoju medicinske nauke u Srbiji, pogotovo mladih ljudi, lekara koji će imati da svoje prve radove objave u ovom časopisu", kaže Paunović.
Predsednik Izdavačkog saveta časopisa Danilo Jeremić napominje da je Lekarska komora Srbije otvorila novi prostor, gde će svi njeni članovi moći da objavljuju svoje stručne i naučne radove, da se samostalno usavršavaju i sagledavaju nova dostignuća u oblasti medicine u Srbiji.
Na jednom mestu radovi početnika i akademikaTako će se na jednom mestu naći radovi kako onih koji su tek krenuli putem lekarskog poziva, do onih koji su iskusni lekari, specijalisti, naučnici, profesori univerziteta, akademici.
Shodno novim tehnologijama, omogućen je i besplatan onlajn pristup časopisu, tako da čitalac može da mu se vraća kad god je to potrebno.
Nela Puškaš, v. d. glavnog urednika, ocenio je da su svi radovi vrlo kvalitetni, pisani na vrlo visokom stručnom i naučnom nivou, jezički vrlo lepo komponovani.
Profesorka Gordana Teofilovski Parapid kaže da je sa suprugom, iako je epidemija, ovoga puta izašla da pozdravi izlazak novog časopisa. "Mislimo da je to velika stvar za srpsku medicinu, naše doktore i pacijente", napominje Teofilovski.
Lekarska komora Srbije ima 35.000 članova. Časopis će izlaziti četiri puta godišnje, biće štampan i na srpskom i engleskom jeziku i imaće svoje elektronsko i štampano izdanje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.