Lečenje Novaka organizovalo je Ministarstvo

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lečenje Novaka organizovalo je Ministarstvo

Lečenje četvorogodišnjeg Novaka Kokotovića, koji ima retko neurološko oboljenje, u Nemačkoj je u najhitnijem mogućem roku organizovalo Ministarstvo zdravlja, rekao je Zlatibor Lončar

Ministar kaže da je s tim u vezi hitno sazvan konzilijum koji je dao svoje mišljenje, te da je to mišljenje "istog sekunda" prosleđeno Republičkom fondu za zdrastveno osiguranje da taj slučaj pozitivno reši.

"Ministarstvo je u koordinaciji za Kontrolom leta obezbedilo i avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kojim će mali Novak biti prevezen u Nemačku i do bolnice, a Fond će pokriti samo troškove dijagnostike", rekao je ministar.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Ðukić ranije danas je rekao Tanjugu da bi u Nemačkoj trebalo da se kompletiraju sve dijagnostičke procedure i da se vidi koje su opcije daljeg lečenja.

Inače, Novak Kokotović ima Dendi Voker sindrom - gde dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana.

Njegovo zdravstveno stanje u poslednjih nekoliko dana naglo se pogoršalo, a u Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti dijagnostike i njegovog lečenja.

Roditelji malog Novaka pre 11 godina izgubili su devojčicu koja je bolovala od iste bolesti kao i njen brat.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.