Izvor: Blic, 15.Jan.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laboratorija za kontrolu mleka počela sa radom

Laboratorija za ispitivanje i kontrolu kvaliteta mleka počela je danas sa radom i to kroz monitoring proizvodnje mleka na celoj teritoriji Srbije.

Cilj monitoringa, kao obaveznog dela procesa akreditacije, biće utvrđivanje kvaliteta kod primarnih proizvođača kako bi se uz dodatne edukacije i rad sa njima unapredila proizvodnja mleka u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Monitoring mleka koji se realizuje, biće potpuno besplatan.

Direkcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za nacionalne referentne laboratorije (DNRL) očekuje dobijanje akreditacije za laboratoriju do kraja godine, zahvaljujući čemu će od 2019. godine visina iznosa premija za litar mleka biti isplaćivana prema klasi kvaliteta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Konačno ćemo znati kakvo mleko koristimo

Izvor: B92, 15.Jan.2018

Laboratorija za ispitivanje i kontrolu kvaliteta mleka počela je danas sa radom i to kroz monitoring proizvodnje mleka na celoj teritoriji Srbije...Cilj monitoringa, kao obaveznog dela procesa akreditacije, će biti utvrđivanje kvaliteta kod primarnih proizvođača kako bi se uz dodatne edukacije i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.