LETOVI DO VELIKIH GRADOVA U SAD OD MAJA 2012.

Izvor: Kurir, 16.Okt.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETOVI DO VELIKIH GRADOVA U SAD OD MAJA 2012.

BEOGRAD - Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković izjavio je da će direktni letovi između naše zemlje i najvećih gradova u SAD najverovatnije biti uspostavljeni od maja 2012. godine. Miljković je istakao, povodom obeležavanja 16.

BEOGRAD - Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković izjavio je da će direktni letovi između naše zemlje i najvećih gradova u SAD najverovatnije biti uspostavljeni od maja 2012. godine. Miljković >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je istakao, povodom obeležavanja 16. oktobra - Dana vazduhoplovstva u Srbiji i 100 godina avijacije - da će građani osetiti korist od novog zakona na više načina, između ostalog i tako što će naša zemlja dobiti prvu kategoriju u vazdušnom saobraćaju.

Dobijanje prve kategorije u vazdušnom saobraćaju je bitno i zbog toga što je to prvi uslov koje vlasti u SAD postavljaju da bi dozvolile direktne letove od Beograda do Njujorka i drugih velikih američkih gradova.

Državni sekretar je rekao da u Srbiji postoji pet aerodrom koji se mogu pretvoriti u međunarodne - vojni "Batajnica", "Lađevci", "Ponikve" i civilni "Bor" i "Vršac".

"U ovom trenutku aerodrom "Lađevci" ulazi u investicioni program, kojim će u narednih godinu i po dana biti potpuno pripremljen za letove civilnih putničkih aviona", kazao je Miljković.

Prema programu, koji je usvojila Vlada Srbije 9. septembra, aerodrom "Lađevci" će moći da primi avione do veličine "boinga 737 800", što otvara mogućnost da se ceo region od Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Kruševca i Raške, poveže redovnim linijama sa svim svetskim aerodromima.

"Predviđeno je ulaganje od 2,3 milijarde dinara i tim sredstvima planirano je proširenje i produženje piste, izgradnja aerodromske zgrade, objekta kontrole letenja i podizanje ostale infrastrukture, što će biti realizovano posredstvom Ministarstva za Nacionalni investicioni paln, aerodroma 'Nikola Tesla' i Agencije za kontrolu letenja", rekao je državni sekretar za vazdušni saobraćaj. On je istakao da će ostala četiri aerodroma biti aktivirana ukoliko za to bude postojao interes.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Letovi iz Srbije u SAD u maju 2012.

Izvor: B92, 16.Okt.2010

Beograd -- Direktni letovi između naše zemlje i najvećih gradova u SAD najverovatnije će moći da se realizuju od maja 2012. godine, kaže Miodrag Miljković...Državni sekretar za vazdušni saobraćaj dodaje da će uspostavaljanje direktne vazdušne linije između naše zemlje i SAD omogućiti i...

Nastavak na B92...

Letovi iz Srbije do velikih gradova u SAD od maja 2012.

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Okt.2010

Direktni letovi izmedju naše zemlje i najvećih gradova u SAD najverovatnije će moći da se realizuju od maja 2012. godine, izjavio je danas državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković. On je rekao za Tanjug da će uspostavaljanje direktne vazdušne linije izmedju naše zemlje

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.