Leteli sa rupom na avionu 14 sati: Prasak smo osetili kroz pod FOTO

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 09:41

Leteli sa rupom na avionu 14 sati: "Prasak smo osetili kroz pod" FOTO

Avion avio kompanije An Emirates leteo je iz Dubaija gotovo 14 sati s ogromnom rupom na trupu pre nego što je sleteo u Brisbejn.

"Putnički avion Emiratesa Airbus A380 (registracija A6-EVK) sletio je u Brisbejn s rupom na trupu. Veruje se da je nastala zbog eksplozije gume pri poletanju iz Dubaija. Oprkos šteti, piloti su odlučili da nastave let za Brisbejn", navodi se uz fotografiju na društvenim mrežama.

Putnici su tokom leta prijavili posadi aviona da su čuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasan prasak tokom leta iznad okeana.

Avio kompanije je donela odluku da nastavi let, koji je trajao gotovo 14 sati, piše Daily Mail.

Kontaktirali su kontrolu vazdušnog saobraćaja prometa u vazdušnoj luci Brizbejn malo pre sletanja i izvestili je kako postoji mogućnost da im je pukla guma pri poletanju.

Posada aviona zatražila je da ih dočekaju hitne službe pri sletanju, navodi Aviation Herald.

Prema rečima svedoka, radnici hitnih službi bili su šokirani veličinom rupe na trupu, a nadležni inspektori otkrili su i odvojeni šraf na nosu aviona.

Nije poznato jesu li ta dva incidenta povezana.

"Čuo se glasan prasak i osetio sam ga kroz pod", kazao je jedan od putnika.

"Stjuardese su ostale mirne, prestale su da poslužuju hranu. Proveravali su se krila i motore", dodao je.

"U početku je bilo apsolutno zastrašujuće, stjuardese su znale da se dogodilo nešto ozbiljno i odmah su kontaktirale kokpit", rekao je drugi putnik.

"Ubrzo nakon toga nastavili su putovanje. Njihovo mirno držanje bilo je ohrabrujuće, verujem da su znali kako nije ništa katastrofalno", dodao je.

Avion je sigurno sleteo i nema informacija o povređenim putnicima. Zbog rupe na trupu nije poslat na povratni let.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.