Izvor: B92, 19.Jun.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija će obeštetiti stočare

Kuršumlija -- Opština Kuršumlija delimično će obešteti stočare kojima su vukovi u proteklih mesec dana u torovima poklali ovce i druge domaće životinje.

Zamenik predsednika opštine Dejan Milošević rekao je da je opštini u proteklih 30 dana podneto više od 10 zahteva za nadoknadu štete jer su im vukovi poklali stada.

"Radi se o domaćinstvima koja se bave stočarstvom u planinskim selima. Nekima su vukovi poklali po nekoliko ovaca, a pojedinim domaćinstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kompletna stada", kazao je Milošević.

Prema njegovim rečima, ti ljudi uglavnom žive od prodaje ovaca, a sada su ostali bez izvora prihoda.

Dodao je da Kuršumlija nema dovoljno sredstava da stočarima nadoknadi ukupnu štetu, već samo da ih delimično obešteti.

Za obnovu stada ovaca do sada je pet domaćinstava dobilo po nekoliko desetina hiljada dinara.

Vukovi su po selima uz administrativnu granicu Srbije i Kosova za mesec dana zaklali stotinu ovaca.

Samo u selu Žegrova u domaćinstvu Nešović vukovi su zaklali 20 ovaca, dok su u susednom selu Šipovac u toru porodice Milićević za jednu noć zaklali 31 ovcu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURŠUMLIJA NADOKNAĐUJE ŠTETU ZA POKLANE OVCE

Izvor: Kurir, 19.Jun.2010

KURŠUMLIJA - Opština Kuršumlija delimično će obeštetiti stočare kojima su vukovi u proteklih mesec dana u torovima poklali ovce i druge domaće životinje. Zamenik predsednika opštine Dejan Milošević rekao je da je opštini u proteklih 30 dana podneto više od 10 zahteva za nadoknadu štete...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.