Izvor: B92, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Zagađen vazduh i voda

Kuršumlija -- Iako je drvnom preduzeću Kopaonik pre mesec dana zabranjeno ispuštanje otpadnih voda, došlo je do novog zagađenja u Kuršumliji.

Zbog stalnog ispuštanja otpadnih voda Drvnog kombinata Kopaonik, nekoliko desetina građana Kuršumlije okupilo se danas u znak protesta i dočekalo je načelnicu Republičke ekološke inspekcije iz Niša Ljiljanu Stojanović, koja je došla da izvrši kontrolu ovog preduzeća.

Tom prilikom građani su predočili probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa kojima se suočavaju. ''Smrad je toliko jakog intenziteta da izaziva i povraćanje kod ljudi. To je smrad koji guši i davi uveče kad treba da otvorimo prozore da izluftiramo prostorije, to je nemoguće zbog nesnosnog smrada. Svako jutro čistim garež ispred kuće, a posle sat vremena ponovi dolazi do taloženja tog istog gareža koji sadrži neku masnoću i nekih hemikalija", svedoči jedan građanin.

Okupljeni građani su nosili maske preko lica, zbog - kako tvrde - nepodnošljivog smrada, ali i čestica koje se emituju iz preduzeća Kopaonik.

Istovremeno, oni su za večeras najavili novi, masovniji protest pod maskama u centru grada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.