Izvor: Blic, 11.Jun.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija pištoljem udario gazdu kafića

Sudija Okružnog suda u Kragujevcu Dragan Leković (53) je preksinoć oko 21 sat u Kopaoničkoj ulici u Kragujevcu, drškom pištolja udario je Ivana Riznića (45). Leković je potom krenuo niz Kopaoničku ulicu, ali ga je na travnjaku sustigao Riznić. Tada je Leković iz pištolja ispalio metak u vazduh, koji nikoga nije povredio.

Sudija je posle incidenta sam sam prijavio policiji i doneo pištolj iz kojeg je pucao. Kako saznaje „ Blic", Rizić je pregledan u Kliničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centru gde su mu konstatovane lakše telesne povrede.

Policija je protiv sudije Lekovića podnela krivičnu prijavu. On se tereti da je izazvao opštu opasnost, jer je prilikom sukoba ispalio i metak iz oružja, za koje je imao urednu dozvolu.

Kako je juče za „ Blic", izjavio povređeni Riznić, sudija je na motoru došao ispred zgrade u Kopaoničkoj ulici, gde se nalazi i kafić čiji je on vlasnik.

- Parkirao je motor, a zatim počeo da ga „ turira". Davao je „ gas" i pravio je buku. Ja sam u bašti sedeo sa suprugom, sa šestogodišnjim sinom i drugarom. Tu smo renovirali moj kafić "X”. Pitao sam ga: „ Šta to radi?" Možda sam mu uz to rekao i neku ružnu reč, ali sada ne mogu da se setim. On je skinuo kacigu sa glave, prišao nam je i pitao ko je to rekao. Krenuli smo da se svađamo, opsovao me je. Pridigao sam se sa stolice, a on je izvadio pištolj i repetirao ga. Video sam da je imao metak u cevi. Onda me je drškom pištolja udario u glavu i zamračilo mi se pred očima. Zateturao sam se od siline udarca, ali sam pošao sam za njim – priča Riznić.

On kaže da je sudiju stigao posle nekoliko metara i da je tada Leković zapucao.

- Moje dete, sin od šest godina, je vrištalo od straha. Nisam znao da je sudija, tog čoveka ne poznajem. Nisam nikada sa njim bio u sukobu. On je seo na motor i otišao dalje. Danas imam, zbog siline udarca, dve kopče na glavi. Sav sam modar i još ne mogu da verujem šta mi se desilo - kaže Riznić.

Kako „ Blic" saznaje u policiji, sudija Leković je izjavio da je te večeri oko 21.00 sati pošao na svom skuteru da odnese majci lek.

- Parkirao sam motor i onda je neko počeo da mi dobacuje, da mi psuje majku sudijsku, da me vređa... Ja sam tu, u Kopaoničkoj ulici, odrastao. Prišao sam, jer nisam shvatio o čemu se radi, kome sam napravio problem. Upozorio sam te ljude da se ponašaju pristojno. Rekao sam da sam stariji čovek, da ne treba da mi dobacuju, da mi govore da sam „ majmun" i još štošta – priča sudija.

Leković kaže da je Riznić, za kojeg navodi da ga ne poznaje, pokušao da ga udari dečijim trotinetom.

- Izbegao sam ga, i onda ga, u strahu i samoodbrani, udario pesnicom. Žena tog čoveka je skočila i pokušala da ga zaustavi, ali ju je on odgurnuo. Mislim da je pala na zamlju. Pokušao sam da pobegnem u zgradu, gde mi živi majka, ali su vrata bila zaključana. Dok sam zvonio na interfon, on je nastavio da me juri. Kada je prišao na nekoliko metara, izvadio sam pištolj i povikao da ću da pucam i rekao mu da se pomeri. Tada je rekao da ja nemam „ mu.." i krenuo dalje. Pucao sam u vazduh, a njegova žena ga je zgrabila. Tada sam iskoristio priliku i zaobišao ga, seo sam na motor, otišao u policiju i prijavio slučaj - kaže Leković.

Oružje u policiji

Oružje, za čije je držanje i nošenje sudija imao dozvolu, predato je policiji. Obojici, i Rizniću i Lekoviću, uzeta je krv na analizu, kako bi se utvrdilo da li su bili pijani. Kako je izjavio predsednik Okružnog suda u Kragujevcu Miroljub Tomić, verovatno će tužilaštvo podneti zahtev za sprovođenje istrage povodom ovog slučaja, i tek onda će on reagovati i preduzeti sve mere u skladu sa zakonom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv kragujevačkog sudije

Izvor: S media, 10.Jun.2009, 14:37

Kragujevačka policija podneće krivičnu prijavu protiv sudije Okružnog suda u Kragujevcu Dragana Lekovića (53) zbog izazivanja opšte opasnosti i krivičnog dela laka telesna povreda, saopštila je policija. ..Leković je sinoć, oko 21 sat, u Kopaoničkoj ulici u Kragujevcu, posle kraće rasprave,...

Nastavak na S media...

Sudija pištoljem namlatio čoveka

Izvor: Mondo, 10.Jun.2009

Kragujevačka policija najavila je krivičnu prijavu protiv sudije Okružnog suda u Kragujevcu Dragana Lekovića zbog sumnje da je drškom pištolja lakše povredio jednog čoveka.

Nastavak na Mondo...

Sudija Okružnog suda drškom od pištolja udario vlasnika kafića!

Izvor: Press, 11.Jun.2009

Sudija Okružnog suda u Kragujevcu Dragan Leković (53) nakon kraće svađe drškom od pištolja udario je u glavu Kragujevčanina Ivana Riznića (45), saopštila je kragujevačka policija. . Sudija je nakon incidenta sam pozvao policiju, a Rizniću je pružena lekarska pomoć. Sve se dogodilo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.