Kristijanu sedam i po godina

Izvor: RTS, 10.Dec.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijanu sedam i po godina

Zbog preprodaje heroina i nedozvoljenog držanja pištolja, Kristijan Golubović osuđen na sedam i po godina zatvora. Njegova majka oslobođena optužbi.

Viši sud u Beogradu osudio je Aleksandra Golubovića Kristijana na sedam godina i šest meseci zatvora, zbog preprodaje heroina i nedozvoljenog držanja pištolja i produžilo mu pritvor do upućivanja na izdržavnje kazne.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je Tužilaštvo zadovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presudom koju je Viši sud u Beogradu izrekao Aleksandru Goluboviću i njegovim saradnicima zbog nedozovljene trgovine drogom.

"Ova odluka suda predstavlja odraz reforme srpskog pravosuđa", naglasio je Zorić.

Istom presudom, sudsko veće sudije Janeta Parđovskog oslobodilo je Golubovićevu majku Milanku optužbi za trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja.

Optužbe za trgovinu drogom oslobođen je Uroš Vuković kome je danas i ukinut pritvor.

Zbog trgovine heroinom na području Novog Pazara i Beograda, Safet Ibrović osuđen je na osam godina zatvora, Mirsad Fujaljkić i Ferat Skenderovski na po pet godina zatvora.

Marko Poljak osuđen je na šest meseci zatvora, zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Sudija je rekao da se Golubović i ostali oslobađaju optužbe da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Prema njegovim rečima, pravo na žalbu imaju Tužilaštvo i osuđeni i njihovi branioci u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Golubović je optužen da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara, kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

On je, pre nešto više od godinu i po dana, pušten iz zatvora u Požarevcu, gde je izdržao kaznu od četiri godine, zbog iznude 3.000 evra i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goluboviću sedam i po godina zatvora

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2010

Viši sud u Beogradu osudio je danas Aleksandra Golubovića Kristijana zbog preprodaje heroina i nedozvoljenog držanja pištolja i produžilo mu pritvor do upućivanja na izdržavnje kazne

Nastavak na Večernje novosti...

Kristijanu sedam i po godina zatvora

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2010

Viši sud u Beogradu osudio je danas Aleksandra Golubovića zbog preprodaje heroina i nedozvoljenog držanja

Nastavak na Večernje novosti...

Kristijanu Goluboviću šesta robija

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2010

Aleksandar Golubović osuđen na zatvorsku kaznu od sedam i po godina zbog pištolja i trgovine heroinom. Supruga Suzana plakala, majka Milanka neće ići u zatvor

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.