Kraljevčanin kajakom preko poplavljenih ulica

Izvor: BKTV News, 18.Apr.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevčanin kajakom preko poplavljenih ulica

Raško Simović, ljubitelj ekstremnih sportova, odlučio je da iskoristi ,,jezerce” na parkingu u naselju Moše Pijade u Kraljevu, i malo se relaksira, pošto je zbog kišnih dana bio prinuđen da sedi u stanu.

”Pogledao sam kroz prozor, razmišljajući o tome kada će ova kiša da prestane, a onda sam ugledao da na obližnjem parkingu voda ne otiče, jer su se ponovo zapušili odvodni kanali. Sutradan je na tom mestu bilo pravo jezero. Uzeo sam kajak i opremu, i evo me. Odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mi je, vozim kajak ispred zgrade”, kaže ovaj veseli Kraljevčanin.
Ali, voda se nije zadržala samo na parkingu, već je počela i da ispunjava okolne ulice u naselju Moše Pijade. Automobli su se teško probijali kroz vodu, ali se ovoga puta pokazalo da je veoma korisno imati kajak u stanu.
”Kajak ima izuzetno mali ,,gaz”, nekih 10-15 centimetara, pa ga je moguće voziti u neverovatnim prilikama. Tako da je dovoljno da se zaglavi neka šahta, ako što je ova ispred moje zgrade, i eto prilike da ga vozite na parkingu”, kaže Raško.
Inače, rečice u kraljevačkom okrugu su potpuno podivljale, tako da se uskoro može očekivati da će Ibar i Zapadna Morava znatno povećati svoj vodostaj. Kako saznajemo u Odeljenju za vanredne situacije, već su počele pripreme za odbranu od poplava, a najjači udar se očekuje kada sneg počne naglo da se topi sa okolnih brda i planina.
Izvor: blic.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.