Izvor: B92, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčani brane komšiju Goranca

Kragujevac -- Stotinak Kragujevčana sprečilo rušenje buregdžinice goranske porodice Murati u svom komšiluku.

Iako je opštinski sud u Kragujevcu doneo odluku o rušenju objekta, po tužbi prvog komšije Velimira Petrovića, Muratijevi odbijaju da se isele i tvrde da je presuda doneta na osnovu falsifikovanih dokumenata. Buregžijska radnja Muratijevih uspešno radi više od 40 godina, ali je posle kupovine kuće prvi komšija Velimir Petrović uknjižio na svoje ime i plac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kome se nalazi njihova radnja.

Murati Merdžan tvrdi da je to učinjeno nelegalno: "Ne idemo odavde ni živi ni mrtvi. Znamo da nije njegovo, 30. januara je suđenje da bi se ovo završilo. On će sigurno izgubiti tu parnicu".

Porodični prijatelj Muratijevih i advokat Zvonko Marković tvrdi da je presuda o rušenju doneta na osnovu falsifikovanih dokumenata: "Radi se o prevari Velimira Petrovića i njegove supruge Marice Petrović, koja je radila u opštinskom sudu i overila je više ugovora s različitom sadržinom pod istim brojem što je potpuno nezakonito".

Velimir Petrović tvrdi da je sve urađeno u skladu sa zakonom: "Sada je na sudu. Presuda je u izvršnom postupku".

Murati kaže da komšija Petrović vređa njegovu porodicu i na nacionalnoj osnovi: "Zovu nas 'šiptari' a mi smo Goranci. Ja drugu državu osim Srbije nemam". Kragujevčani su svojim protestom i podrškom sprečili rušenje buregžinice Muratijevih, ali je nov datum zakazan za 25. januar. Dvadesetak policajaca održavalo je red, pa nije bilo incidenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.