Kragujevački studenti na letnjoj praksi

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački studenti na letnjoj praksi

KRAGUJEVAC - U organizaciji Kancelarije za mlade u Kragujevcu od danas pa do 30. septembra studenti apsolventi i diplomci iz tog grada biće u prilici da pohađaju praksu u kragujevačkim javnim preduzećima, upravama i institucijama, kao i u privatnim firmama.

Prema rečima koordinatora Lokalne kancelarije za mlade Branka Ratkovića, bilo je planirano da letnja praksa traje do 31. avgusta, ali zbog velikog interesovanja studenata, a prijavilo se njih oko 150, organizovana je u tri grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i trajaće do kraja narednog meseca.

"Cilj ovog programa je bolje upoznavanje studenata sa zanimanjima za koja se školuju, jer se na fakultetima uglavnom stiče samo teorijsko znanje, pa je to prilika da studenti, u nekom od sektora organizacija koje ih prime na obuku, steknu i konkretna, praktična znanja iz oblasti koje studiraju", naveo je Ratković.

On je dodao da je među prijavljenim studentima, koji su iz Kragujevca, a studiraju na jednom od univerziteta u Srbiji, najviše, oko 40 odsto studenata ekonomije, a od prijavljenih kandidata više je onih koji studiraju španski jezik u odnosu na engleski.

Tokom jednomesečne prakse svaki student je u obavezi da na poslu provede minimum četiri sata tokom radnog dana i u tom periodu imaće mentora koji će biti zadužen da ga obučava, a po završetku dobija sertifikat.

"Prva grupa studenata na praksu ide od danas do 31. avgusta, druga od 16. avgusta do 16. septembra i treća od 1. septembra do kraja tog meseca", rekao je Ratković. On je naveo da će se praksa obavljati u "Niskogradnji", "Gradsko stambenoj agenciji", Centru za socijalni rad, javno-komonulanom preduzeću "Zelenilo"...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.