Konkurs za projekte lokalnih samouprava sledeće sedmice

Izvor: RTS, 07.Feb.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za projekte lokalnih samouprava sledeće sedmice

Konkurs za projekte koji će biti finansirani iz Fonda za lokalne samouprave, čija je ukupna vrednost 490 miliona dinara, biće objavljen sledeće sedmice, najavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. Pozvao je sve opštine i gradove u Srbiji da apliciraju za sredstva za infrastrukturne projekte i lokalni razvoj.
Ružić je rekao da su sredstva iz Fonda namenjena pre svega za infrastrukturne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objekte i dobru uprava koja podrazumeva softvere za e- parlamente, uređivanje skupštinskih sala, stvaranje timova za edukacije, ali i za kulturne i sportske manifestacije i pomoć u finansiranju osiguranja useva u lokalnim samoupravama.

"Prošle godine Fond je iznosio 320 miliona dinara, dobili smo mnogo validnih projekata čija je upna vrednost bila čak više od dve milijarde dinara. Ovaj fond jeste skroman, ali može da bude od koristi", rekao je Ružić u Aleksicu na predstavljanju projekta "Norveška za vas-Srbija''.
Ministar je zahvalio ambasadi Norveške na projektu koji podtsiče razvoj lokalnih samouprava u Srbiji, kao i na tome sto je ta zemlja, kako kaže, značajno učestvovala u reformi inspekcije u Srbiji.
"Bez obzira na vrednost projekta, koja nije zanemarljiva, važno je da predstavnici lokalnih samouprava imaju inicijativu i izlaze sa jasnim idejama i projektno-tehničkom dokumentacijoim i da se opredele da li će da se bore za povećanje zaposlenosti, socijalnu koheziju ili bezbednost elektronske uprave", naveo je Ružić.
On je podsetio da je prošle godine sproveden projekat ''Jedinstvenog upravnog mesta'' u osam gradova u u Srbiji koji su dobili ukupno 52 miliona dinara- Lazarevac, Žitište, Sombor, Šabac, Pirot, Smederevska Palanka, Kruševac i Bela Palanka.
"To ćemo ponoviti i ove godine, želimo da se na jednom upravnom mestu, što proističe iz Zakona o upravnom postupku, svi servisi podastru građanima kao krajnjim korisnicima", rekao je Ružić i dodao da će konkurs za taj projekat biti raspisan u prvoj polovini ove godine.
U planu je, kako kaže, da se uradi i Centralni registar stanovništva koji će se naći kao zakon u Skupštini ove godine, a kojim će 13 evidencija biti uređene na istovetan način i na jednom mestu.
Ružić je najavio da će Ministarstvo za nekoliko dana Vladi Srbije predstaviti trogodišnji akcion plan za nova zapošljavanja kako bi se "sanirale potrebe u inspekcijama rada, zdravsvta, tržišnoj inspekciji...
"Inspekcije nisu trošak za budžet, već doprinose da se budžeti na republičkom i lokalnom nivou pune", zakljičio je Ružić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Konkurs za projekte lokalnih samouprava sledeće sedmice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2019

Konkurs za projekte koji će biti finansirani iz Fonda za lokalne samouprave, čija je ukupna vrednost 490 miliona dinara, biće objavljen sledeće sedmice, najavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i pozvao sve opštine i gradove u Srbiji da apliciraju za sredstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.