Izvor: Glas javnosti, 22.Apr.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za gradnju stambenih objekata na selu

BEOGRAD - Inženjerska komora Srbije raspisala je konkurs za poboljšanje načina i tehnologije izgradnje stambenih objekata na selu, pod nazivom "Lepa Srbija", a rok za podnošenje prijava produžen je do 13. juna.

Cilj konkursa jeste da na osnovu najboljih radova žiri i nagrađeni timovi naprave priručnik za buduće graditelje.

Potrebno je da učesnici konkursa svoja rešenja prilagode regionalnim karakteristikama za planinska područja, Šumadiju i Pomoravlje, kao i Vojvodinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Autori koji budu nagrađeni su u obavezi da izrade projektnu dokumentaciju za nagrađeni rad, kao i uzorni primer i ogledni objekat.

Tri projekta će finansirati IKS u vidu nagrade od po 300.000 dinara, a u saradnji sa zainteresovanim lokalnim samoupravama projekti će biti dodeljeni graditeljima pod uslovom da budu izvedeni uz nadzor članova IKS-a.

Komora će uputstvo za izgradnju kuća, uz pomoć sponzora, podeliti opštinama u Srbiji, koje će ih davati zainteresovanim graditeljima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.