Izvor: B92, 08.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za dodelu stanova izbeglicama u Srbiji

Beograd -- Komesarijat Srbije za izbeglice je pozvao sve bivše izbeglice koje su stekle državljanstvo Srbije i Crne Gore da se prijave na konkurs za dodelu stanova izgrađenih ili kupljenih iz budžeta Srbije. Konkurs za dodelu stanova, koji su namenjeni privremenoj upotrebi izbeglih iz SFRJ, objavljen je u "Večernjim novostima", rok za podnošenje zahteva je 15 dana i ističe 22. januara, saopšteno je iz Komesarijata. Predviđen je privremen smeštaj za izbegle u ukupno 61 stambenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinici u Beogradu, Bačkoj Topoli, Kovačici, Somboru, Požarevcu, Negotinu, Pećincima, Kragujevcu, Srpskom Krsturu, Obrenovcu, Vrnjačkoj Banji, Doljevcu i Inđiji. Komesarijat poziva zainteresovane da podnesu pismene zahteve za obezbeđivanje privremenog smeštaja, a uz pismen zahtev potrebno je podneti i dokaze o broju članova porodice, mesečnim primanjima, izvode iz matičnih knjiga rođenih članova domaćinstva, fotokopije izbegličkih legitimacija ili fotokopiju rešenja o ukidanju izbegličkog statusa, dokaz o prebivalištu i izjavu da već nije vlasnik stana ili poslovnog prostora. Učesnici konkursa moraće sudski overenom izjavom da dokažu i da nisu prodali stan u zemlji porekla, da nisu uključeni u još neki program integracije koji vodi Komesarijat i da nisu osnivači preduzeća ili radnji. Učesnici konkursa trebalo bi da prilože i potvrde o eventualnoj invalidnosti, trudnoći ili statusu samohranog roditelja. Komesarijatu se mogu dostaviti i dokazi koji se odnose na porodice u kojima je neko od njihovih članova nastradao ili nestao tokom sukoba u SFRJ. Stan neće moći da dobiju osobe kojima je u posed vraćen stan u zemlji porekla.

Detaljnije informacije i pojašnjenja o konkursu mogu se dobiti svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 na telefon Komesarijata 011 632 326 i 011 634 361. Zahtevi s traženom dokumentacijom šalju se na adresu Komesarijata, Carice Milice 2, 11000 Beograd, uz naznaku "za stambenu komisiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.