Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konji su bolje društvo od ljudi

Konji su bolje društvo od ljudi

Zvonko Bogdan, legenda starogradske muzike, održaće veliki koncert 12. maja u Centru 'Sava'. Beogradske kafane su odavno postale male za ovog umetnika, pa poslednjih godina sve više nastupa u velikim dvoranama i na muzičkim festivalima.

- U Centru 'Sava' sam nastupio poslednji put pre petnaest godina. Nisam ljubitelj velikih prostora, ali s obzirom da su se vremena promenila i da nema više onih kafana u kojima sam ja nastupao i pevao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onako kako se to radilo pre pedeset i više godina, moja muzika traži mesto u koncertnim dvoranama. Zbog toga sam pribegao stilu da pravim muzičke predstave. Sada moja stara publika šalje svoju decu i unučad da me čuju - priča Zvonko Bogdan u razgovoru za 'Blic'. Dugo godina niste snimili studijski album?

- Devedesetih godina, pojavom gospodina Miloševića sve stvari su se promenile u mom poslu. Kada su pirati preuzeli stvar u svoje ruke bio sam malo deprimiran i jednostavno nisam imao volje da se bavim time. Ja sam u tom periodu i dalje stvarao i te pesme su se najnormalnije pevale po kafanama ali ih nikada nisam snimio.

Da li ste nekada zažalili što niste nastavili da se bavite glumom?

- Nikada nisam zažalio, jer je muzika za mene mnogo jača od glume. Ja sam bio glumac par godina u pozorištu, a konkurisao sam i na akademiji. Prve godine me nisu primili, sledeće jesu, ali sam se ja tada predomislio. Vaša velika ljubav su konji.

- Konji su sastavni deo mog domaćinstva. Ja sam ponikao iz takve kuće, moj otac je bio kovač i potkivač. Vreme fijakera je prošlo, konji su sa ulica otišli na hipodrome i tako sam i ja počeo da se bavim konjima. Teško je raditi samo sa ljudima, a kada se zasitite svega onda su konji najbolje društvo. Ne morate da pričate, ne morate da pevate niti da objašnjavate.

N. Džodan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.