Izvor: RTS, 06.Nov.2021, 18:08

Konferencija advokata Srbije traži generalnu obustavu rada

Konferencija advokata Srbije donela je preporuku da se na vanrednoj skupštini Advokatske komore Srbije izglasa generalna obustava rada svih advokata do povlačenja dopune mišljenja Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa pravom banke da naplaćuje troškove obrade kredita.
O preporuci Konferencije advokata Srbije odlučiće delegati skupštine AKS na vanrednoj skupštini, koja se održava na Pravnom fakultetu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u AKS. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Skupštini prisustvuje više od 200 delegata, predstavnika regionalnih advokatskih komora u skupštini AKS.
Advokati su na Konferenciji takođe negodovali zbog poreza, kao i zbog nerasvetljenih slučajeva napada i ubistava advokata.
Predsednica AKS Jasmina Milutinović rekla je novinarima pred početak Konferencije da je advokatura udružena u mišljenju da dopuna stava Građanskog odeljenja VKS od 16. septembra ove godine, a posebno njeno obrazloženje, nije dopuna stava najvišeg suda iz 2018, već potpuno izmenjen stav sa kontradiktornim obrazloženjem.
Advokatura je ujedinjena u stavu da nije bilo potrebe za dopunom, jer je sudska praksa bila ujednačena.
Pravni stavovi VKS nisu obavezujući za sudove, ali im daju smernice za buduće postupanje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konferencija dvokata predlaže obustavu rada do povlačenja mišjenja VKS o troškovima obrade kredita

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2021

Konferencija advokata Srbije donela je preporuku da se na vanrednoj skupštini Advokatske komore Srbije izglasa generalna obustava rada svih advokata.

Nastavak na Radio 021...

Skupština Advokatske komore Srbije: Advokati ne stupaju u generalnu obustavu rada

Izvor: RTS, 06.Nov.2021

Skupština Advokatske komore Srbije odbila je preporuke Konferencije advokata i donela odluku da advokati neće stupiti u generalnu obustavu rada. . Vanredna skupština Advokatske komore Srbije (AKS) odbila je preporuku Konferencije svih advokata da advokatura stupi u potpunu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.