Konferencija  El Sistema - obrazovanje za 21 vek

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija "El Sistema - obrazovanje za 21 vek"

Konferencija "El Sistema - obrazovanje za 21 vek" na kojoj je predstavljen revolucionarni socijalno-inkluzivni model obrazovanja, koji je od 2014. godine dostupan deci širom Srbije zahvaljujući delovanju Udruženja muzičke umetnosti "Mjuzik Art Prodžekt" održana je u Skupštini Srbije.
"Mjuzik Art Prodžekt" je organizacija posvećena društvenom razvoju kroz inovativne programe muzičkog obrazovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zasnovana na uspešnoj "El sistema" metodologiji muzičke nastave.

"El sistem" program muzičkog obrazovanja osmišljen je pre 43 godine u Venecueli. U početku ga je pohađalo jedanaestero dece. Danas obuhvata preko četiri miliona školaraca širom sveta spašavajući ih od društvene marginalizacije, delinkvencije, prekida školovanja.
U Srbiji se realizuje u deset gradova. Unesko ga je proglasio za najuspešniji socijalno-inkluzivni obrazovni model u svetu.
Zato su se na Konferenciji pod nazivom "El sistema - obrazovanje za 21. vek" okupili predstavnici Udruženja muzičke umetnosti "Mjuzik Art Prodžekt", Stalne konferencija gradova i opština, ministartsva prosvete i državne uprave i lokalne uprave, delagacije Evropske unije u Srbiji kako bi osmislili program kojim bi stvorili društvo zasnovano na znanju.
"Mi smo se okupili oko El sistema jer smo prepoznali tu vrednost. Isto tako mogli smo i nadam se da hoćemo da se okupimo i u okviru likovne umetnosti i dramske umetnosti, bilo kog vida umetnosti koji će dozvliti najosetljivijem detetu da pored svojim nastavnikom na nekoj sekciji ili izbornom programu pokaže svoja osećanja", izjavila je Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra prosvete.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.