Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert za bolju negu neizlečivih

Beograd -- U subotu će se obeležiti 8. oktobar, Svetski dan palijativnog zbrinjavanja, brige o pacijentima bez mogućnosti izlečenja.

Centar za palijativno zbrinjavanje i medicinu će u subotu uveče u Bitef teatru organizovati humanitarni koncert, na kom će nastupiti etno-pevačica Biljana Krstić sa orkestrom "Bistrik" i grupa "Sintezis" iz Skoplja. Koncert pod nazivom "Da bude drugačije" jedan je od nekoliko stotina koncerata koji će se istovremeno održati u 51 državi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta.

Srbija je jedna od malobrojnih država u svetu i jedina u Evropi bez službi za palijativno zbrinjavanje, koje se brinu o pacijentima obolelim od raka i drugih teških bolesti, u završnim fazama. Organizaciju koncerta su pomogli Bitef teatar i opštine Voždovac i Stari Grad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.