Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 19:53

Kompanija "Rio Sava eksplorejšen" razgovorala sa civilnim sektorom

Ćerka kompanije "Rio Tinto", "Rio Sava eksplorejšen", koja u lozničkom kraju razvija projekat "Jadar", ogranizovala je prvi onlajn razgovor sa civilnim sektorom.
Najviše diskusije bilo je zbog zagađenja usled proizvodnje litijuma. Jedno od pitanja bilo je i zašto je "Prostorni plan posebne namene" donet pre izrade Studije uticaja na životnu sredinu.

"Studiju izvodljivosti i Studiju procene uticaja na životnu sredinu nije moguće raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre prostornog plana, tako je kod nas u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji. Zakon nama ne dopušta da ni u jednoj od ovih faza mi izbegnemo ekološka pitanja", rekao je Nebojša Stefanović iz Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije.
"U fazi kada se radio prostorni plan područja posebne nemene istovremeno se sprovodio proces strateške procene uticaja prostornog plana na životnu sredinu. Svi oni elementi važni sa takozvanog ekološkog stanovišta u fazi prostornog plana su sagledani", naglasio je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.