Kola ni mito ne registruje

Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kola ni mito ne registruje

BEOGRAD - Agencije širom Srbije još u subotu su prestale da primaju dokumentaciju za preregistraciju vozila sa stranim i ekonomskim tablicama, iako rok zvanično ističe tek danas. Tako su juče parkinzi ispred špediterskih agencija bili premali da prime sva vozila sa „crnogorskim“ i „E“ tablicama, a vozači su na sve načine pokušavali da umole agente da im prime dokumente.

Uredba o obaveznoj preregistraciji automobila sa stranim i ekonomskim tablicama, prema kojoj građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije moraju da preregistruju vozila sa ovim tablicama uz plaćanje poreza na dodatu vrednost od 18 odsto i carine od 10 odsto za vozila iz Evropske unije i 12,5 odsto za vozila iz drugih zemalja, počela je da se primenjuje od 21. aprila. Rok za podnošenje dokumenta bio je tri meseca i on zvanično ističe danas, ali agencije u unutrašnjosti više ne primaju dokumente jer, kako kažu, ne mogu da stignu da ih na vreme predaju Upravi carina.

Tužićemo državu

Nenad Nerić, generalni sekretar Udruženja vlasnika vozila sa crnogorskim tablicama, najavljuje tužbu protiv države zbog, kako kaže, pljačke građana.

- U Srbiji je bilo između 40.000 i 50.000 vozila sa crnogorskim tablicama 3. juna 2006. godine do otcepljenja Crne Gore, a sada ih ima između 60.000 i 70.000. Pitam se u čemu je razlika između datuma 4. juna 2006. ili 1. januara 2008. i 7. aprila 2009. godine i zbog čijih interesa nije dozvoljena preregistracija vozila koja su kupljena ove godine. LJudi su u aprilu ove godine kupovali vozila, a sada ne mogu da ih registruju. Zbog toga što je građanima učinjena šteta, spremamo tužbu protiv države - kaže Nerić, koji se pita ko je špediterima dao pravo da skraćuju rok za podnošenje prijava za preregistraciju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.