Izvor: B92, Beta, 06.Jan.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kriv za smrt porodilje?

Beograd -- Porodilja Svetlana Vučković, povređena u saobraćajnoj nesreći u novembru, umrla u bolnici u Beogradu usled komplikacija. Postavlja se pitanje kvaliteta lečenja.

Posle saobraćajne nesreće, Vučkovićevoj je ukazana pomoć u bolnici u Požarevcu, gde se i porodila. Nakon toga, prebačena je u Urgentni centar u Beogradu, odakle je zatim vraćena u Požarevac, a sutradan je opet prevezena u Beograd.

Portparol Kliničkog centra u Beogradu Drago Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je agenciji Beta da je Vučkovićeva u toj ustanovi "savesno lečena" i da joj je pružena "maksimalna nega", ali da je imala teške povrede vitalnih organa.

On je naveo da je Vučkovićeva u saobraćajnoj nesreći zadobila povrede glave i grudnog koša, dok je tokom boravka u bolnici dobila upalu pluća i sepsu.

Vučkovićeva je, kako je dodao, umrla 30. decembra u Beogradu.

Pojedini štampani mediji tvrdili su da su se lekari Urgentnog centra u Beogradu nehumano ophodili prema toj tek operisanoj pacijentkinji.

Drugo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je u novembru od MUP-a Srbije da prikupi informacije o odnosu lekara Urgentnog centra u Beogradu prema Svetlani Vučković.

"Tužilaštvo traži da se provere sve činjenice vezane za prijem i lečenje pacijentkinje, te da se ispita da li postoje eventualni propusti u radu medicinskog osoblja", saopštilo je tada Republičko javno tužilaštvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izdahnula posle sudara

Izvor: Kurir, 06.Jan.2009

BEOGRAD - Svetlana Vučković (34), koja je 11. novembra prošle godine teško povređena u saobraćajnoj nesreći u blizini Požarevca, preminula je prekjuče u Urgentnom centru u Beogradu. Nesrećna žena, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, posle nesreće prevezena je u bolnicu u Požarevac, u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.