Klinički centar: Od groznice Zapadnog Nila obolelo 105 pacijenata

Izvor: NaDlanu.com, 29.Avg.2013, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinički centar: Od groznice Zapadnog Nila obolelo 105 pacijenata

Broj pacijenata u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije (KCS) kod kojih je dokazano da su zaraženi virusom groznice Zapadnog Nila povećao se na 105, a od pojave te bolesti do sada preminulo je sedam pacijenata, izjavio je danas Tanjugu direktor te klinike prof. dr Dragan Delić.

On je ranije kazao da su najugroženije osobe koje su u sedmoj deceniji i stariji koji već imaju slabiji imunitet i koji pate od hroničnih zdravstvenih oboljenja među kojima su hipertenzija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dijabetes, poremećaj srčanog ritma, neurološka obolenja...Delić je, takođe, podsetio da zarazu prenose komarci i da je njeno širenje moguće sve dok postoji aktivnost ovih insekata.Inače, protiv virusa groznice Zapadnog Nila nema specifične terapije, ali je sprečavanje uboda komarca najlakši i najefikasniji način da se spreči dobijanje tog opasnog virusa.(Izvor: Tanjug, Novi magazin)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.