Kinezi zainteresovani za Vršačka vina

Izvor: Glas javnosti, 08.Maj.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi zainteresovani za Vršačka vina

VRŠAC- Velika korporacija "Guangan" sa juga Narodne Republike Kine izrazila je značajnu zainteresovanost da kupuje vina koja prozvode "Vršački vinogradi".

Predstavnici "Guangana" izjavili su za elektronski magazin "Vino.rs", da su posle pomnog istraživanja regiona, interesovanje usmerili ka „Vršačkim vinogradima“, s obzirom da bi ta kompanija, uz kvalitet mogla da obezbedi i dovoljnu količinu vina za tržište najmnogoljudije zemlje na svetu.

Iz korporacije su istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će pri sklapanju posla presudnu ulogu imati ukus vina, a ne cena, jer kako su objasnili, bitno je da vina koja se proizvode u Vršcu budu po ukusu potrošača u NRKini Stanovnici severnih delova Kine više vole crvene sorte vina, dok je jug zemlje, zbog specifične ishrane, okrenut osvežavajućim, izrazito suvim belim vinima, naveli su iz ""Guangana".

U ovoj korporaciji kažu da ih velika konkurencija uvezenih vina na tržištu NR Kine ne brine i da su se s punim poverenjem opredelili baš za taj region.

Najavljena je i mogućnost da se lik glumca Bata Živojinovića, iz filma "Valter brani Sarajevo" kao jedan od najprepoznatljivijih srpskih brendova u NRKini, pojavi i na etiketi nekih od vina koja će biti plasirana na tržište te azijske zemje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.