Kineske kompanije kopirale i ariljski tekstil

Izvor: Blic, 23.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineske kompanije kopirale i ariljski tekstil

ARILJE - Konačno je ariljska malina dobila lojalnog konkurenta, u ariljskom tekstilu - rekao je ministar trgovine Slobodan Milosavljević u jučerašnjoj poseti Arilju, gde je promovisan zaštitni hologram tekstilnih proizvoda iz ove varoši.

Četrnaest najvećih robnih marki među kojima su i „Jasmil Stefan Niteks" stavili su hologram na svoje proizvode kako bi se zaštitili od nelojalne konkurencije koja je postajala sve intenzivnija.

Milan Lončarević, vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << firme „Jasmil", jedan je od inicijatora izrade holograma i zaštite ariljskog tekstila.

- Ovo je jako važno za nas jer je plagijatora bilo mnogo. Čak su i Kinezi počeli da prodaju svoje proizvode kao ariljski tekstil. Na ovaj način smo se dobro zaštitili i konkretno mojoj firmi biće od značaja, s obzirom na to da početkom godine planiramo ozbiljniji nastup na tržištu Hrvatske - kaže Lončarević.

Ministar Slobodan Milosavljević ponudio je pomoć i u smislu obezbeđivanja atraktivnih lokacija za maloprodajne objekte u Hrvatskoj.

- Još uvek ima kompanija koje imaju svoje objekte na teritoriji Hrvatske, a koji nisu formalno i pravno rešeni. Ima lokala mnogih kompanija koje bi mogle da se kupe i da vi Ariljci dođete do atraktivnih lokacija, recimo na tržištu Zagreba. U kooperaciji s još nekim možete ozbiljnije nastupiti na tržištu Hrvatske, a Vlada će se maksimalno potruditi da vam pomogne - rekao je Milosavljević.

Milosavljevića je obećao da će se Vlada maksimalno uključiti u suzbijanje sive ekonomije.

- Iz oblasti finansija i carina primenićemo paket mera po kojem će se način carinjenja vršiti isljučivo prema vrednosti i kvalitetu robe koja ulazi. Takođe iz oblasti prometne sfere mi ćemo početkom naredne godine obuhvatiti fiskalizacijom sve one koji to do sada nisu bili, kroz izmenu i dopunu ovog dela zakona. Aktiviraćemo inspekcijske službe i one će morati da stanu na put sivoj ekonomiji. Pozdravljam inicijativu Ariljaca, mi kao država pokušaćemo da plasiramo ovakve proizvode pod naznakom nacionalni brend Srbije. Trudićemo se da organizujemo dane srpskih proizvoda - rekao je ministar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zaštita kvaliteta i imena "Ariljski tekstil"

Izvor: Poslovna žena, 23.Sep.2008

Ministar trgovine i usluga dr Slobodan Milosavljević posetio je juče Arilje gde je razgovarao sa predstavnicima ove opštine i direktorima tekstilnih preduzeća o mogućnostima promocije žiga "Ariljski tekstil". U razgovoru sa ministrom trgovine i usluga, privrednici su, kao glavni ..

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.