Izvor: B92, 25.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katolički nadbiskup propovedao u evangelističkoj crkvi

Subotica -- Velikodostojnici Srpske pravoslavne, Katoličke i Reformatorske crkve prisustvovali su u subotu uveče u Subotici ekumenskom bogosluženju u Evangelističkoj crkvi. "Šest godina nakon pomirenja katoličke i protestanske crkve, ovo je bila prva prilika da katolički nadbiskup prisustvuje misi u našoj crkvi", rekao je za Betu potpredednik Sinoda Evangelističke crkve u SCG Rudolf Vajs. Bogosluženje u subotičkoj evangelističkoj crkvi vodio je superintendent Arpad Dolinski, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propoved je održao beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. Misi u evangelističkoj crkvi prisustvovali su i vladika bački Irinej (Bulović), te biskup Reformatske crkve Ištvan Čete Semeši.

U Subotici je juče zasedala i biskupska konferencija beogradske nadbiskupije, koja je donela i odluku o osnivanju Teološkog fakulteta, čije će sedište verovatno biti u Subotici, koja već ima jak katolički institut i semenište. Nadbiskup Hočevar je u sinoćnjem razgovoru sa novinarima naglasio da će fakultet biti otvoren i za laike. O fizičkom i duhovnom prostoru koji će obuhvatiti budući fakultet najbolje govori činjenica da su sastanku prisustvovali i pomoćni biskup Đakovačko-sremske biskupije Đuro Gašparović, te biskup Grčko-katoličke crkve Đuro Džudžar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.