Kamenica 2 do kraja iduće godine

Izvor: B92, 27.Avg.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kamenica 2" do kraja iduće godine

Sremska Kamenica -- Novi medicinski kompleks "Kamenica 2" biće jedna od najmodernijih zdravstvenih ustanova u regionu, kaže predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Prema njegovim rečima, novi medicinski kompleks u Sremskoj Kamenici biće završen do kraja iduće godine.

Prilikom obilaska tog objekta u sklopu kameničkih instituta, u koji je do sada iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja uloženo više od 1,4 milijarde dinara, Pajtić se uverio da se građevinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radovi privode kraju, a potom sledi opremanje najsavremenijom opremom.

U novoj zgradi institutske bolnice biće stvoreni preduslovi za transplantaciju srca, a njome će pokrajina dobiti i najmoderniji centar u jugoistočnoj Evropi za lečenje raka pluća, rekao je Pajtić naglasivši da će to biti "praktično nova Klinika Švarcvald na obroncima Fruške gore".

Izgradnjom, opremanjem i kadrovskom "popunom" "Kamenice 2" biće stvoreni mnogo bolji uslovi za lečenje i tako, u godinama pred nama, "spašeno stotine hiljada života", naglasio je Pajtić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.