Izvor: RTS, 24.Jan.2022, 17:10

Kako je počelo drugo polugodište

Svi učenici u Srbiji su u klupama. Učenici prva četiri razreda idu svaki dan u školu, a stariji osnovci i srenjoškolci po kombinovanom modelu - svaki drugi dan. Kada nisu u školi, đaci nastavu prate na daljinu.
Učenici u Srbiji ušli su u sređene, dezinfikovane učionice. Nekima je, kako kažu, prilično čudno jer nisu išli tri nedelje u školu. Trebaće im, poručuju, malo vremena da se uhodaju i vrate na redovno učenje.

"Lepo je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jeste da nosimo maske, sve je bilo čisto, svi su nas lepo dočekali, jeste da je malo bez veze što idemo ma kombinovanu nastavu", žali se jedan učenik.
I za drugog đaka je bolje da idu u školu svi zajedno, da im, kako kaže, bude lakše i da nauče sve na vreme.
Učenici prva četiri razreda idu svaki dan u školu, a stariji osnovci i srenjoškolci po kombinovanom modelu - svaki drugi dan. Razred je podeljen u dve grupe. Kada nisu u školi, đaci nastavu prate na daljinu.
"Druga polovina prati nastavu onlajn od kuće direktno uključenjem preko kamere našeg uređaja. Ja sam najviše za neposrednu nastavu, znači da smo svi u školi", ističe Miljan Ilić, nastavnik geografije.
Milan Luković, direktor OŠ "Filip Filipović" u Beogradu smatra da kombinovani model nije najbolji.
"Najbolji je rad u školi, ali zdravlje učenika nam je na prvom mestu tako da smo prinuđeni da radimo po kombinovanom modelu", ističe Luković.
Što se visokoškolskih ustanova tiče, u toku je januarski ispitni rok. Po Zakonu o visokom obrazovanju, ispiti se održavaju uživo - na fakultetima.
Studentska konferencija univerziteta Srbije apeluje na akademce da se vakcinišu. Podsetimo i na važeće mere: maska, distanca, pojačana opšta i lična higijena, vakcinacija.   

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.