KUPCI I DOBAVLJAČI TRAŽE SASTANAK SA ŽELEZAROM

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUPCI I DOBAVLJAČI TRAŽE SASTANAK SA ŽELEZAROM

BEOGRAD - Najveći kupci i dobavljači "Železare Smederevo" zatražili su od Privredne komore Srbije da što pre organizuje sastanak sa novom upravom železare o budućoj saradnji, izjavila je potpredsednica PKS Vidosava Džagić.

Inicijativa da se u narednih desetak dana organizije zajednički sastanak sa preduzećima iz oblasti metalske i elektro-industrije stigla je i zvanično od Regionalne privredne komore Požarevca, rekla je Džagićeva.

"Sastanak će biti organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa ciljem da se vidi kakva će biti nova politika rada železare, šta će se dešavati sa već ugovorenim poslovima, na koji način će funkcionisati saradnja u budućnosti", kazala je ona na sednici Odbora Udruženja za metalsku i elektro-industriju PKS.

Predsednik Odbora i generalni direktor "Metalca" Petrašin Jakovljević je ocenio da povlačenje velikog stranog investitora kompanije "Ju-es stil Srbija" iz smederevske železare "nije dobar signal" za taj sektor.

Premijer Srbije Mirko Cvetković potpisao je juče sa predstavnicima američke kompanije "Ju-es stil" ugovor o otkupu Železare Smederevo, kojim je država Srbija postala vlasnik te kompanjie.

U ime "Ju-ss Stila", ugovor je potpisao potpredsednik kompanije za evropsko poslovanje Dejvid Rintul.

Cvetković je, posle potpisivanja ugovora, istakao da vlada nema nameru da bude vlasnik i upravljač "Železare Smederevo", već će u narednom periodu učiniti sve da nađe strateškog partnera i obezbedi budućnost za tu fabriku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.