Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

J. Koreja oprema škole u Srbiji

Beograd -- U Vladi Srbije potpisana su dva sporazuma o donacijama Južne Koreje osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

U prethodne tri godine Srbija je od Republike Koreje dobila donacije u vrednosti od 1.200.000 dolara, od toga prošle godine škole u Srbiji su dobile računarsku opremu vrednu 200.000 dolara. Od početka ove godine Koreja je školama u Srbiji poklonila opremu vrednu 50.000 dolara.

"Koreja je uspela da razvije svoju privredu posle razornog korejskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rata zahvaljujući pomoći koju je dobila, i shvatila je značaj medjunarodne podrške i pomoći", rekla je ambasadorka Republike Koreje Džong-Hi.

Ministar prosvete i sporta Vuksanović je rekao i da je Ministarstvo konkurisalo za donaciju u vrednosti od 1.650.000 dolara sa projektom "Opremanje 200 fiskultirnih sala u školama u Srbiji".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.