Izveštaj konsultanta za Telekom narednih nedelja

Izvor: S media, 14.Avg.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj konsultanta za "Telekom" narednih nedelja

Očekuje se da izveštaj konsultanta za prodaju "Telekoma Srbija" bude završen tokom narednih nekoliko nedelja, posle čega će Vlada odlučiti o konkretnom procentu i modelu prodaje državnog udela u toj kompaniji i objaviti javni poziv da zainteresovani podnesu ponude, izjavila je danas ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

Konsultant je započeo procenu vrednosti ”Telekoma Srbija”, analizu poslovanja kompanije, imovinsko-pravnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odnosa i najboljih opcija za prodaju državnog udela u tom preduzeću, izjavila je Matić za "Večernje novosti".

Ona je istakla da očekivana cena direktno zavisi od procenta državnog udela koji će biti ponudjen na prodaju i modela prodaje i "dok konsultant ne završi analizu, koja će dati mnoge odgovore, nema smisla baviti se proizvoljnim procenama".

Jasna Matić je ukazala da su za kupovinu zainteresovane ugledne telekomunikacione kompanije, čija imena su više puta pominjana u medijima - ”Dojče telekom”, egipatski ”Oraskom”, turski ”Telekom”.

"Očekujemo da se ozbiljna zainteresovanost izrazi u narednom periodu kad bude objavljen javni poziv", navela je ministarka.

"Činjenica je da neki operateri imaju, naizgled, veći interes za dolazak na naše tržište. U svakom slučaju, deo državnog udela u 'Telekomu' biće ponudjen na prodaju u otvorenom postupku u kome niko neće biti unapred favorizovan i pobediće onaj ko bude dao najbolju ponudu", naglasila je Matić.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.