Izraelska kompanija gradi tržni centar u Novom Sadu

Izvor: Glas javnosti, 07.Jun.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska kompanija gradi tržni centar u Novom Sadu

NOVI SAD - Početak izgradnje trgovinsko-poslovnog centra izraelske kompanije "Big", u kojem će biti zaposleno 500 radnika, u Novom Sadu svečano su označili predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol i gradonačelnik Igor Pavličić.

"Big" centar u industrijskoj zoni nedaleko od Novosadske mlekare, sa poslovnim i trgovinskim prostorom od 30.000 kvadratnih metara oko 1.500 parking mesta, trebalo bi da bude otvoren za godinu dana.

Posle polaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kamena temeljca za taj objekat, u čiju će izgradnju i opremanje biti uloženo oko 40 miliona evra, Pajtić je istakao da je ta investicija značajna ne samo zbog velike vrednosti i novog zapošljavanja, nego i zato što je to prvi dolazak u pokrajinu jedne velike izraelske firme, koja će otvoriti puteve i ostalim kompanijama za ulaganja u agraru, građevinskoj industriji i mnogim drugim oblastima.

- U Vojvodini je u poslednjih deset godina 230 stranih kompanija ukupno uložilo oko 6,5 milijardi evra i zahvaljujući tim investicijama zaposleno je 60.000 radnika - rekao je Pajtić napominjući da je od ukupnih stranih investicija u Srbiji u tom periodu, 45 odsto ostvareno u pokrajini.

Ambasador Kol je izrazio zadovoljstvo time što su izraelske firme počele da šire svoju delatnost i podsetio da je značajnih investiranja iz Izraela bilo kod nas proteklih godina, ali su ona realizovana uglavnom u Beogradu.

Kol je naglasio da je izgradnja centra u Novom Sadu "znak poverenja u vitalnost srpske ekonomije", koja je, kako je ocenio, počela da se oporavlja od posledica svetske ekonomske krize.

Kompanija "Big CEE", jedna od najznačajnijih u svetu u toj delatnosti, već je obezbedila lokacije za još tri takva centra koji će se nalaziti u Beogradu, Šapcu i Jagodini, a u narednih nekoliko godina ova kompanija planira da u Srbiji ima 15 trgovinsko-poslovnih centara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.