Izvor: B92, 02.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor i među besplatnim udžbenicima

Beograd -- Iako su od ove godine udžbenici za đake prvake besplatni, to ne znači da će svi prvaci morati da koriste iste udžbenike, poručuju iz Ministarstva prosvete.

U Srbiji je počeo upis đaka u prvi razred. Pomoćnica ministra prosvete Milka Andrić rekla je za B92 da se ove godine očekuje oko 78.000 prvaka. Andrićeva je rekla i da će biti omogućen izbor udžbenika koji đaci mogu da koriste za nastavu.

"Nastavnici će moći da biraju. Međutim, Ministarstvo će najverovatnije zahtevati da se u okviru iste škole koriste isti udžbenici”, rekla je ona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počinje upis prvaka

Izvor: Poslovna žena, 02.Apr.2009

Upis đaka u prvi razred osnovnih škola u Srbiji počinje danas i trajaće do 1. juna. Upisaće se oko 78.000 đaka, a to će biti prva generacija kojoj će Ministarstvo prosvete obezbediti besplatne udžbenike.Prilikom upisa treba dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, prijavu prebivalista, uverenje...

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.