Ivanka Popović: Pad na Šangajskoj listi nije neočekivan

Izvor: RTS, 15.Avg.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanka Popović: Pad na Šangajskoj listi nije neočekivan

Rektorka Beogradskog univerziteta (BU) Ivanka Popović izjavila je, povodom vesti o padu BU na Šangajskoj listi za više od 100 mesta u 2019. godini, da je i samo "prisustvo BU na toj listi uspeh, s obzirom na nedovoljna ulaganja za nauku i visoko obrazovanje u Srbiji".
Ivanka Popović je za FoNet rekla da pad BU na listi "nije neočekivan" i da se to znalo i očekivalo, jer su pokazatelji to nagoveštavali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već prethodnih nekoliko meseci.

"Nadam se da ćemo uspeti da popravimo ambijent u Srbiji i da će on biti biti kompetitivniji i stimulativniji za nauku i obrazovanje", rekla je za FoNet rektorka BU.
Popovićeva je naglasila da se očekuju novi propisi o Fondu za nauku i naučna istraživanja i izrazila nadu da će, shodno tome, novi propisi "u naredne dve godine dati rezultate".
Beogradski univerzitet pao je na Šangajskoj listi za 2019. godinu za više od 100 mesta.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.