Istorijski uspeh srpskih studenata na Oksfordu

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski uspeh srpskih studenata na Oksfordu

Na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, studenti iz Srbije ostvarili su ogroman uspeh i pobedili u finalu turnira u otvorenoj (glavnoj) kategoriji.
Na debatnom turniru na Univerzitetu Oksford, koji je jedan od najprestižnijih i najstarijih debatnih turnira i koji se održava već više od 50 godina, Miloš Marjanović i Janko Đorđević, studenti Pravnog fakulteta u Beogradu, osvojili su prvo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u otvorenoj kategoriji.

U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik.
Prvi put u istoriji turnira tim koji nije sa engleskog govornog područja osvojio je finale u toj kategoriji.
U finalu su se takmičili protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart Haus (Kanada).
Ove godine na turniru je učestvovalo više od 250 studenata iz celog sveta.
Osvajačima prestižne nagrade čestitala je premijerka Ana Brnabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki uspeh studenata iz Srbije na debatnom turniru na Oksfordu

Izvor: Radio 021, 11.Nov.2019

Na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, studenti iz Srbije ostvarili su ogroman uspeh i pobedili u finalu turnira u otvorenoj (glavnoj) kategoriji, saopštila je Otvorena komunikacija - akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga...Na debatnom turniru na Univerzitetu Oksford,...

Nastavak na Radio 021...

STUDENTI BRILJIRALI NA OKSFORDU: Srbi pobedili na debatnom turniru

Izvor: Kurir, 11.Nov.2019

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu Miloš Marjanović i Janko Đorđević osvojili su prvo mesto u finalu u otvorenoj kategoriji, koja je glavna kategorija takmičenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.