Izvor: B92, 05.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplata odšteta žrtvama nacizma

Beograd -- Međunarodna organizacija za migracije saopštila je da će početi završnu fazu programa isplate odštete žrtvama nacizma.

IOM najavljuje isplatu odšteta bivšim ropskim i prinudnim radnicima i ostalim žrtvama nemačkog nacističkog režima, a u saopštenju se navodi da sve isplate u okviru dva programa, čija je realizacija počela 2001, moraju biti okončane do 30. septembra 2006.

Tada ističe rok za pravo žrtava i njihovih zakonskih naslednika na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobijanje odštete u okviru Nemačkog programa za odštetu ropskih i prinudnih radnika i Programa vraćanja imovine žrtvama Holokausta, švajcarske banke HVAP. Ukupan fond odštete ta dva programa iznosi 1,25 milijardi dolara.

IOM je upozorio da odštete posle 30. septembra neće više isplaćivati i da novi zahtevi za isplatu neće biti prihvaćeni jer je rok za njihovo podnošenje istekao 31. decembra 2001.

U saopštenju se upozorava da sve osobe koje su podnele zahtev za isplatu IOM-u pre 31. decembra 2001. a nisu dobile nikakav odgovor od IOM-a, treba hitno da stupe u kontakt s tom organizacijom, kako bi im odšteta bila isplaćena do 30. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.