Isključeni iz DS  kritikuju opštinski odbor

Izvor: Blic, 18.Apr.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključeni iz DS kritikuju opštinski odbor

Posle odluke pirotskog Odbora DS da izađe iz lokalne vlasti, dvojica funkcionera koji se toj odluci nisu povinovala isključena su iz stranke, a Opštinski odbor je uputio žalbu Višem sudu u Pirotu da se aktiviraju blanko ostavke i zameni petoro od devetoro odbornika. Među njima je i aktuelni zamenik predsednika SO Sreten Savov, koji i dalje, iako isključen iz DS, obavlja tu funkciju.

Kabinet predsednika SO Pirot juče je saopštio da je ministar za državnu upravu i lokalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samoupravu Milan Marković dostavio mišljenje po kojem je Upravni sud nadležan za rešavanje po žalbama na odluke u vezi s mandatima lokalnih odbornika.

Kabinet predsednika opštine saopštio je zato da je očigledno OODS Pirot uputio žalbu nenadležnom sudu.

– Ne znamo ni za nikakav dopis ministra. Zašto se predsednik SO bavi koji je sud nadležan. Neka se pozabavi kome daje legitimitet da i dalje sedi za stolom predsedavajućeg SO i zašto se nije sastala Opštinska izborna komisija koja treba da se bavi pitanjem odborničkih mandata – kaže za "Blic nedelje” predsednica OODS Danijela Ćirić.

Aktuelni zamenik predsednika SO Sreten Savov, koji je isključen iz DS, kaže da je time što je dostavio žalbu Višem sudu u Pirotu a ne Upravnom sudu, OODS Pirota naneo veliku štetu Demokratskoj stranci, jer je praktično putem medija najavljivao smenu odbornika uz pomoć pravosudnih organa.

– Milan Marković u medijima najavljuje stavove Ministarstva i stavove DS da treba ukinuti blanko ostavke, dok na drugoj strani OODS u Pirotu aktivira blanko ostavke i time još jednom dokazuje da ne funkcioniše u skladu sa zvaničnom politikom DS. OODS vodi politiku konfrontacije i samoizolacije umesto saradnje. Na ovakvo ponašanje predstavnika OODS smo javno upozoravali, međutim, zbog toga smo Boban Nikolić i ja isključeni iz stranke – kaže Savov.

Podsećamo da je Opštinski odbor DS-a 16. februara doneo odluku da izađe iz opštinske vlasti. Taj čin je podrazumevao i da njeni funkcioneri podnesu ostavke. Međutim, Sreten Savov i Boban Nikolić, član Opštinskog veća, prvostepenom odlukom Odbora isključeni su iz stranke, koju je potom potvrdila i Statutarna komisija DS-a. Ta odluka je konačna i oni nemaju pravo žalbe.

Izlaskom DS iz lokalne vlasti nije ugrožena većina u SO Pirot.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.