Iseljavanje naselja Belvil u aprilu

Izvor: NaDlanu.com, 27.Mar.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iseljavanje naselja Belvil u aprilu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je u utorak da će u aprilu početi raseljavanje romskog naselja "Belvil" u Novom Beogradu, u kome živi 250 porodica.

BEOGRAD, 27. marta 2012. (Beta) - "Radićemo po istom principu kao i do sada. Analiziraćemo potrebe svake porodice i ponuditi im lokacije za smeštaj", rekao je Đilas novinarima prilikom obilaska romskog naselja u Makišu u kome sada žive porodice većinom iseljene iz naselja ispod mosta "Gazela".Kao razlog za raseljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << naselja "Belvil", Đilas je naveo stvaranje boljih uslova za život porodica iz tog naselja.Đilas je rekao da se raseljavanja obavlja i zbog toga "što postoje neodgovorni i netrpeljivi ljudi koji bi zbog druge boje kože i različitosti mogli nešto da urade".Samo sedmoro dece iz naselja "Belvil" gde živi 250 porodica ide u školu. Đilas je ukazao da bez obrazovanja ta deca nemaju nikakve šanse u budućnosti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.