Izvor: B92, 17.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut otvoren za žrtve nasilja

Beograd -- Sve žrtve nasilja u Beogradu mogu da se obrate Institutu za sudsku medicinu za stručno utvrđivanje stepena povreda.

Upravnik Branimir Aleskandrić izjavio je da brojne žrtve porodičnog i drugih oblika nasilja zbog sramote ne prijavljuju slučaj policiji ili lekarima i da Institut može da im diskretno obezbedi valjanu medicinsku dokumentaciju za eventualno suđenje.

Prema njegovim rečima, Institut treba da postane gradski centar za utvrđivanje stepena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i načina povređivanja, jer lokalne lekarske ustanove dijagnostikuju i leče povrede, ali najčešće bez stručnog ulaska u pojedinosti koje su neophodne za suđenje.

Institut će nastojati da, uz podršku policije i pravosuđa, njegova ambulanta bude centralna gradska ustanova za utvrđivanje povreda za potrebe sudskih i policijskih postupaka, a Aleksandrić je najavio da će Institut raditi i na edukaciji lokalnih zdravstvenih ustanova o izradi valjane sudsko-medicinske dokumentacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.