ISTRAGA ZA ŠEKSA I DOMAZETA ZBOG RATNIH ZLOČINA

Izvor: Kurir, 26.Dec.2011, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA ZA ŠEKSA I DOMAZETA ZBOG RATNIH ZLOČINA

ZAGREB - Organizacija Amnesti internešenel upozorila je novu vladu u Zagrebu i njenog premijera Zorana Milanovića da hitno istraži neke visoke državne i vojne zvaničnike zbog sumnje da su počinili ratni zločin.

U izveštaju Amnesti internešenela posebno je istaknut Vladimir Šeks, potpredsednik HDZ, o čijoj se komandnoj odgovornosti za zločine u Slavoniji govorilo za vreme suđenja Branimiru Glavašu.

Pomenuto je i ime Davora Domazeta Loše, bivšeg načelnika Glavnog štaba, za kojeg su se pojavile informacije o mogućoj odgovornosti za zločine počinjene u akciji „Medački džep“, prenosi Jutarnji list.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.