INVESTICIONI KATALOG NAMENJEN DIJASPORI

Izvor: Kurir, 17.Okt.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INVESTICIONI KATALOG NAMENJEN DIJASPORI

BEOGRAD - Ministar za dijasporu Srđan Srećković predstavio je danas prvi multimedijalni investicioni katalog sa 193 projekta namenjena ulagačima iz dijaspore i drugim investitorima.

Srećković je u Vladi Srbije kazao da su ti projekti iz 68 opština i gradova, kao i da ih je najviše iz turizma, indutrijskih zona, infrastrukture i ekologije.

Ministarstvo će katalog predstaviti u svim većim centrima srpske dijaspore, a biće distribuiran i na više od 5.000 adresa poslovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ljudi poreklom iz Srbije.

"Od 2000. do danas dijaspora je direktno investirala 550 miliona dolara u srpsku ekonomiju i zaposlila oko 25.000 ljudi. Poruka države investitorima je da se Srbija menja na bolje, a bez investicija iz inostranstva nema razvoja zemlje", kazao je Srećković i podsetio da je prema analizi Svetske banke 2009. godine srpska dijaspora poslala u zemlju 5,5 milijardi dolara.

Prema njegovim rečima, među prioritetnim ciljevima ekonomske politike Vlade Srbije je privlačenje stranih investicija, "četiri do pet milijardi dolara godišnje".

"Da bismo pokrenuli novi ciklus privrednog rasta od pet do osam odsto godišnje neophodno je da svake godine strane investicije rastu najmanje deset odsto", kazao je ministar i pozvao opštine i gradove koje nisu poslali projekte da to urade.

U katalogu su navedene sve relevantne informacije o opštinama i gradovima koje su učestvovale u projektu, a katalog i svi detalji biće objavljeni na sajtu Ministarstva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.