I specijalci u civilu štitiće sabor trubača

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I specijalci u civilu štitiće sabor trubača

Posle spekulacija o mogućim terorističkim napadima, iz organizacionog odbora trubačke fešte poručuju da nema mesta strahu i da će “biti preduzete sve mere kako bi saboraši uživali u zvuku trube”.

To podrazumeva duplo više pripadnika policije, žandarmerije i specijalaca u civilu. Biće postavljeni punktovi za legitimisanje i pretres svih sumnjivih osoba i vozila, saznaje “Blic”.

Obezbeđena je i kriminalistička tehnika za praćenje oružja i drugih sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja mogu da ugroze bezbednost.

- Imaćemo mnogo više policije nego što je to bilo prethodnih sabora jer ne želimo ništa prepustiti slučaju. Na stalnoj smo vezi sa Čačkom i Beogradom i ako se bilo šta posumnja, oni će poslati žandarmeriju i ekipu sa psima tragačima, baš kao što je bilo i na Egzitu. Takođe, biće angažovano 25 ljudi iz antidiverzione jedinice, koji rade samo pretrese i eksperti su u tome. Zaista mislim da nema mesta stvaranju panike, mi smo tu i učinićemo sve kako bi svaki saboraš bezbedno se zabavljao - kaže u ime organizatora Milivoje Dolović.

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović rekao je da je Sabor trubača u Guči od posebnog značaja za Srbiju i da je obaveza svih državnih subjekata i javnih preduzeća da protekne u najboljem redu.

- Vratili smo Guči trubu i iz programskih sadržaja izbacili sve koncerte narodne muzike. Umesto pevača, na glavnoj pozornici od četvrtka do nedelje naći će se samo naši najbolji trubači i orkestri. Pod šatrama i drugim ugostiteljskim objektima, kao i baštama i drugim javnim površinama, biće zabranjeno emitovanje bilo koje osim trubačke muzike i puštanje razglasa u vreme trajanja programa na glavnoj pozornici. Ugostitelji su u obavezi da spreče organizovano prosjačenje i divlje orkestre.

Akreditovana 33 orkestra

Pod šatrama i u ugostiteljskim objektima moći će da nastupaju trubački orkestri koji imaju posebnu akreditaciju, a ona je ove godine obezbeđena za 33 orkestra. Svaki vođa orkestra koji ne bude imao dozvolu biće kažnjen na licu mesta novčanom kaznom do 60.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.