I Srbi u Frankfurtu obeležili Dan primirja

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Srbi u Frankfurtu obeležili Dan primirja

Povodom Dana pobede u Prvom svetskom ratu održana je komemoracija kod spomen-krsta na Srpsko-ruskom oficirskom groblju u Frankfurtu.
Pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu i izaslanstva Ministarstva odbrane Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj organizovana je svečanost na Srpsko-ruskom oficirskom groblju u Frankfurtu i odata počast palim borcima, saopštili su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << organizatori.

Nakon parastosa usledilo je polaganje venaca i minut ćutanja a zatim su intonirane himne Republike Srbije i Ruske Federacije, u prisustvu generalnog konzula Republike Srbije u Frankfurtu Branka Radovanovića, izaslanika odbrane Republike Srbije u SR Nemačkoj pukovnika Dejana Cimbaljevića kao i generalnog konzula Ruske Federacije u Frankfurtu Aleksandra Borisoviča Bulaja.
Komemoraciji je prisustvovao veliki broj Srba koji žive u Frankfurtu i okolini.
U sklopu ovogodišnjeg obeležavanja Dana pobede, u subotu je bio organizovan koncert srpskog pevačkog društva "Mokranjac" na brodu "Nautilus" na Majni, a u nedelju je u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu održano predavanje "Srpska vojska u Africi" pukovnika Dejana Cimbaljevića i Andreje Lovića Andre.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.