Izvor: Politika, 16.Jan.2015, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I „Peta gama” u istrazi krađe torti

Načelnik Šumadijskog okruga Damjan Srejić kaže da se ispituju svi momenti, jer je malo neverovatna priča da, navodno, propadne tolika količina. – Sigurno ću ga tužiti, jer mi taj čovek blati firmu, odgovara direktor „Pete game” Miodrag Đuričić

Kragujevac – Da li su slatkiši koji više nisu za ljudsku upotrebu, a proizvedeni su u fabrici, komunalni ili industrijski otpad, da li se buđave torte sa mlekom u prahu tretiraju kao otpad životinjskog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i gde se i kako uništava takva vrsta otpada, samo su neka od pitanja koja su pokrenuta na sednici Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Narodne skupštine, početkom ove sedmice povodom krađe više od 18.000 torti preduzeća „Peta gama” sa kragujevačke deponije u Jovanovcu.

Slučaj o kojem se nedeljama priča u javnosti stigao je i do nadležnih republičkih organa, ali je izvesno da se tu neće zaustaviti. Međutim, na optuženičkoj klupi bi prvo mogao da se nađe Damjan Srejić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga, a ne kradljivci torti za kojima policija još traga.

Srejić je na sednici odbora rekao da postoje indicije kako je u ceo slučaj umešan i proizvođač torti, beogradska firma „Peta gama” koja u Kragujevcu ima svoj pogon.

„Poreska, MUP rade svoj posao, istraga ide, indicije postoje. Ispituju se svi momenti, osiguranje, deo vezan za poreze… Malo je neverovatna priča da navodno propadne, tolika količina”, kazao je Srejić koji se u raspravu uključio na poziv predsednika odbora, poslanika Marijana Rističevića.

Kako nam je juče u telefonskom razgovoru rekao direktor „Pete game” Miodrag Đuričić, on će načelnika Šumadijskog okruga „sigurno tužiti”.

„Bezobrazluk je kako mi taj čovek blati firmu u medijima, bez ikakvog razloga”, poručio je Đuričić, navodeći da je već razgovarao sa svojim advokatom.

On je rekao i da je tražio da se preduzeću nadoknadi šteta, ali da je osiguravajuća kuća sa kojom ima ugovor odbila taj zahtev, sa obrazloženjem da „Peta gama” nije osigurala rashladnu komoru u kojoj se, zbog kvara, odmrzlo više od 13 tona torti namenjenih izvozu u EU.

„Za tu porudžbinu sam primio avans od Nemaca još 17. decembra. Posle kvara napravili smo nove torte i isporučili ih Nemcima, sa malim zakašnjenjem, ali smo im prethodno objasnili šta se dogodilo. Sad me neko konstantno blati i pravi problem kod Austrijanaca i Nemaca”, rekao je Đuričić.

Na sednici Odbora za poljoprivredu, Srejić je u više navrata govorio da ubuđale torte, kao industrijski otpad životinjskog porekla, nisu mogle da budu uništene na deponiji u Jovanovcu, kao i da se to desilo samo zašto jer je veterinarski inspektor, namerno ili iz neznanja, te „slatkiše” klasifikovao kao običan komunalni otpad.

B. Kartalović

objavljeno: 16.01.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.