Humanost na delu za valjevsku bolnicu

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanost na delu za valjevsku bolnicu

Humanitarna organizacija "Rodi se na lepom mestu" u Valjevu organizuje donatorsko veče za obnovu ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u tom gradu. Prikupljenim novcem i donacijama u opremi, žele da obezbede vrhunske usluge ženama i bebama na tim odeljenjima.
Godišnje se u Valjevskoj bolnici rodi 1.350 beba. U porodilištu i na odeljenju ginekologije imaju svu potrebnu opremu za rad ali je ona godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u upotrebi. Plaše se iznenadnih kvarova na najpotrebnijim aparatima.

"Ono zašta se mi zalažemo i borimo, da imamo što bolje uslove za rad da bi naše trudnice i porodilje bile u sigurnijim rukama, da je dijagnostika bolja. Znači, da smo u toku sa svim svetskim trendovima i da naša tehnologija zadovoljava sve ono što želimo da pružimo svojim znanjem", rekla je dr Željka Marić, šef porodilišta.
Zalaganjem humanitarne organizacije "Rodi se na lepom mestu", koja postoji od aprila, nabavljena je oprema vredna stotinak hiljada evra. Ginekologija i porodilište imaju dva najnovija ultrazvučna aparata, kolposkop, transportnu izoletu. Nedostaju šest CTG aparata, ginekološke stolice, radio nož sa nastavcima, porođajni i operativni stolovi, krevetići za decu.
"Akcija koja je trenutno u toku služi za prikupljanje sredstava da se kupe aparati koji su vremenom već malo zastareli, da ih zamenimo novim, boljim da bi smo imali još bolje rezultate", kaže dr Nenad Dimitrijević, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva.
Veliku podršku pruža im Grad Valjevo.
"Mislim da je to dobra prilika da Valjevci pokažu da im je stalo do grada i da žele da pomognu ginekološko-akušerskoj službi i Valjevskoj bolnici", rekao je dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.
U Organizaciji "Rodi se na lepom mestu" žele da akcija obnove ginekologije i porodilišta u valjevskoj bolnici stalno traje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.