Humanitarna šetnja za migrante zrenjaninskih NVO

Izvor: Akter, 24.Avg.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna šetnja za migrante zrenjaninskih NVO

Solidarna pešačka akcija prikupljanja pomoći za migrante počeće danas u 17.00 sati u zrenjaninskom naselju Bagljaš, a organizatori će u šetnji gradskim ulicama ručnim kolicima prikupljati humanitarne priloge

Akcija prikupljanja pomoći za migrante koju sprovode organizacije civilnog društva iz Zrenjanina, pokrenuta je 22. avgusta i odvijaće se u dve faze do 29. avgusta.

U prvoj fazi biće prikupljeni humanitarni paketi od građana Zrenjanina koji pomoć mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da donesu u Kulturni centar Alternativa, kao i u Udruženje "Skaska" Zrenjanin i Centar za razvoj savremenih veština.

U završnici akcije, u subotu 29. avgusta, aktivisti nevladinih organizacija i sportisti krenuće na pešačku turu dugu 90 kilometara, od Zrenjanina do Kanjiže gde bi trebalo da stignu u nedelju 30. avgusta, zajedno sa manjim kamionom pomoći prikupljene u prethodnih sedam dana.

Humanitrno-solidarnu akciju za migrante sprovode organizacije civilnog društva Panonska aktivistička organizacija PAOR, Udruženje "Skaska", Centar za decu i mlade "Maštalište" i Udruženje za radna prava žena "Roza".

Kako su te organizacije najavile, u akciji će biti prikupljeni konzervirana hrana, odeća, kamp oprema, igračke, sveske i bojice za decu i sredstva za ličnu higijenu, ali i novac za troškove manjeg kamiona koji treba da preveze donaciju u kamp za migrante.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.